Zapékané kapustové listy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 852 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 62 g
- Sodík 243 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 84.6 mg
- Draslík 929.8 mg
- Vláknina 10323.2 mg
- Vitamín A 10323.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 240 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 42.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Propláchnutou rýži zalijeme vodou, přidáme 1 lžíci sádla, sůl a uvaříme doměkka.
-
2
Očištěnou a omytou kapustu rozčtvrtíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Po okapání kapustu rozebereme na listy, které urovnáme do zapékací mísy, střídavě s nakrájeným masem a uvařenou rýží. Každou vrstvu pokapeme zbylým rozehřátým sádlem a smetanou. Vrchní vrstvu tvoří kapusta.
-
3
Nakonec pokrm posypeme strouhankou, vložíme do středně vyhřáté trouby a upečeme.
-
4
Podáváme s čerstvým chlebem.