Houby smažené v pivním těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Houby čerstvé
  • 250 g Mouka polohrubá
  • 200 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 28 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 391 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 256 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 691.1 mg
  • Vláknina 12290.8 mg
  • Vitamín A 12290.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné hlavičky čerstvých hub krátce spaříme vroucí vodou a necháme okapat.

  • 2

    Houby osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Potom hlavičky namočíme v pivním těstíčku a usmažíme v pánvi na rozpáleném oleji.

  • 3

    Příprava těstíčka: Polohrubou mouku smícháme s vejci, přilijeme pivo a těstíčko dobře promícháme.

Komentáře k receptu