Dušená mrkev nasladko
Suroviny
- 150 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 500 g Mrkev kořen
- 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 2 polévková lžíce Olej stolní
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 212 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 299 g
- Sodík 213 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 191.8 mg
- Draslík 95.8 mg
- Vláknina 10063 mg
- Vitamín A 10063 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mrkev nastrouháme, přidáme hrášek, sůl, cukr a dáme vařit.
-
2
Když je mrkev měkká, uděláme světlou jíšku z másla, oleje a hladké mouky.
-
3
Když je jíška hotová, přidáme ji k mrkvi, povaříme a přidáme dle chuti cukr, sůl a trochu octa.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami.