Křehké jablkové řezy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 265 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 14 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 92 mg
- Draslík 68.1 mg
- Vláknina 1982.4 mg
- Vitamín A 1982.4 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme jablka a nakrájíme je na menší kousky, přidáme trochu vody, skořici, hřebíček, citrónovou kůru a dle chuti přisladíme.
-
2
Podusíme na kaši (asi 10 minut) a necháme vychladnout.
-
3
Ze všech surovin zpracujeme těsto které vyválíme na plát, přendáme na plech, vymazaný tukem a vysypaný strouhankou, zvedneme trochu okraje, potřeme směsí jablek.
-
4
Ze zbytku těsta vykrojíme několik tvarů a položíme je na jablka, potřeme rozšlehaným vejcem /můžeme i posypat sekanými ořechy/ a pečeme v prudké troubě.