Polévka z čerstvého zelí s bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Brambory
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.5 ks Zelí hlávkové bílé
  • 1 l Voda pitná
  • 5 dl Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 105 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 169 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 86.7 mg
  • Draslík 138.9 mg
  • Vláknina 1624.2 mg
  • Vitamín A 1624.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a očištěné zelí si nakrájíme na úzké proužky, vložíme do kastrolu s osolenou vodou, přidáme máslo a povaříme do měkka.

  • 2

    Jakmile je zelí měkké, přilijeme mléko se zakvedlanou moukou a polévku necháme povařit ještě cca 10 min. Poté polévku odstavíme.

  • 3

    Očištěné brambory nakrájené na kostičky si uvaříme zvlášť a po odstavení polévky je přisypeme do polévky.

  • 4

    Polévku na závěr zjemníme žloutkem rozkvedlaným v mléce.

Komentáře k receptu