Buchtičky s vanilkovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 50 g Hrozinky
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 90 g Cukr krupice
  • 300 g Mouka polohrubá
  • 20 g Droždí
  • 0.5 kávová lžička Citronová kůra
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 0.25 l Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 589 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 163 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 72 g
  • Cholesterol 478.6 mg
  • Draslík 282.6 mg
  • Vláknina 5483.6 mg
  • Vitamín A 5483.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 64.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse utřeme cukr s máslem, přidáme žloutky a trochu rumu. Osolíme, promícháme s tlučenou vanilkou a citronovou kůrou. Přilijeme vykynutý kvásek, přisypeme prosátou mouku. Vypracujeme těsto, které necháme vykynout. Potom ho vyválíme, posypeme hrozinkami a přehneme na půl. Odřezáváme kousky, ze kterých tvarujeme buchtičky. Vymažeme pekáček a skládáme do něj buchtičky vedle sebe, po stranách i na vrchu je potíráme máslem. Upečené servírujeme posypané cukrem a přelité vanilkovým krémem.

  • 2

    Vanilkový krém - do misky dáme smetanu (125 ml), cukr (60 g), žloutky (3), máslo (10 g)a celou vanilku. Misku postavíme do hrnce s vroucí vodou a mícháme tak dlouho, až krém nezačne houstnout. Potom misku dáme stranou a mícháme krém, dokud nezchladne. Vyndáme vanilkový lusk a pro chuť přilijeme lžíci rumu.

Komentáře k receptu