Závitky z králičí kýty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Králičí maso
  • 50 g Salám měkký
  • 40 g Slanina vepřová
  • 40 g Sádlo škvařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 kávová lžička Hořčice
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Okurky nakládané
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 496 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 1563 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 199.2 mg
  • Draslík 793.9 mg
  • Vláknina 3366.8 mg
  • Vitamín A 3366.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky masa z králičí kýty naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na každý plátek položíme čtvrtku uvařeného vejce, salám a slaninu nakrájené na hranolky, proužek okurky a dílek cibule. Maso svineme do závitků a upevníme jehlami.

  • 2

    Závitky poprášíme hladkou moukou a po všech stranách opečeme na sádle na zpěněné, nasekané cibuli. Podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Během dušení závitky obracíme, přeléváme vypečenou šťávou a podléváme vodou. Šťávu po obvodu kastrolu seškrabujeme.

  • 3

    Měkké závitky vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a osmahneme, zalijeme trochou vody, rozšleháme a povaříme. Vložíme zpět závitky a jen prohřejeme.

Komentáře k receptu