Závitky z králičí kýty
Suroviny
- 800 g Králičí maso
- 50 g Salám měkký
- 40 g Slanina vepřová
- 40 g Sádlo škvařené
- 1 kávová lžička Sůl
- 4 kávová lžička Hořčice
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Okurky nakládané
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.5 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 496 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 30 g
- Sodík 1563 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 199.2 mg
- Draslík 793.9 mg
- Vláknina 3366.8 mg
- Vitamín A 3366.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky masa z králičí kýty naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na každý plátek položíme čtvrtku uvařeného vejce, salám a slaninu nakrájené na hranolky, proužek okurky a dílek cibule. Maso svineme do závitků a upevníme jehlami.
-
2
Závitky poprášíme hladkou moukou a po všech stranách opečeme na sádle na zpěněné, nasekané cibuli. Podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Během dušení závitky obracíme, přeléváme vypečenou šťávou a podléváme vodou. Šťávu po obvodu kastrolu seškrabujeme.
-
3
Měkké závitky vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a osmahneme, zalijeme trochou vody, rozšleháme a povaříme. Vložíme zpět závitky a jen prohřejeme.