Závin z křehkého těsta

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Ořechy vlašské
  • 100 g Cukr moučkový
  • 100 g Tuk Hera jedlý
  • 500 g Jablka
  • 30 g Hrozinky
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 308 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 11 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 61.6 mg
  • Draslík 169.9 mg
  • Vláknina 4724.3 mg
  • Vitamín A 4724.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku, prášek do pečiva, cukr a rozdrobený tuk smícháme, přidáme vejce, vodu a vypracujeme těsto. Necháme v chladu přes noc odpočinout.

  • 2

    Z odpočatého těsta vyválíme asi 1/2 cm tlustý plát. Přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, posypeme strouhanými jablky, rozinkami, mletými ořechy a skořicovým cukrem.

  • 3

    Oba kraje překlopíme na nádivku a trochu přimáčkneme, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sekanými oříšky.

  • 4

    Pečeme ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu