Závin z křehkého těsta
Suroviny
- 50 g Ořechy vlašské
- 100 g Cukr moučkový
- 100 g Tuk Hera jedlý
- 500 g Jablka
- 30 g Hrozinky
- 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 1 špetka Skořice mletá
- 2 polévková lžíce Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 308 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 13 g
- Sodík 11 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 61.6 mg
- Draslík 169.9 mg
- Vláknina 4724.3 mg
- Vitamín A 4724.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku, prášek do pečiva, cukr a rozdrobený tuk smícháme, přidáme vejce, vodu a vypracujeme těsto. Necháme v chladu přes noc odpočinout.
-
2
Z odpočatého těsta vyválíme asi 1/2 cm tlustý plát. Přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, posypeme strouhanými jablky, rozinkami, mletými ořechy a skořicovým cukrem.
-
3
Oba kraje překlopíme na nádivku a trochu přimáčkneme, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sekanými oříšky.
-
4
Pečeme ve středně vyhřáté troubě.