Perníkové řezy
Suroviny
- 50 g Ořechy vlašské
- 200 g Cukr moučkový
- 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 1 kávová lžička Hřebíček mletý
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Kypřicí prášek do perníku
- 1 špetka Citronová kůra
- 0.125 l Mléko polotučné
- 1 polévková lžíce Kakao - prášek
- 1 polévková lžíce Med včelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 223 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 5 g
- Sodík 9 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 25.8 mg
- Draslík 40.6 mg
- Vláknina 2789.3 mg
- Vitamín A 2789.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku smícháme s ostatními sypkými přísadami, rozpuštěný med, tuk a vejce vyšleháme, spojíme s moukou na těsto tuhé asi jako na lívance.
-
2
Na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech nalijeme těsto a pečeme zpočátku v mírné a později v prudší troubě.
-
3
Vychladlý perník potřeme vrstvou pikantní zavařeniny a polijeme čokoládovou polevou.
-
4
Můžeme sypat kokosem.