Perníkové řezy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Ořechy vlašské
  • 200 g Cukr moučkový
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Hřebíček mletý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do perníku
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 0.125 l Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Kakao - prášek
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 223 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 9 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 25.8 mg
  • Draslík 40.6 mg
  • Vláknina 2789.3 mg
  • Vitamín A 2789.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku smícháme s ostatními sypkými přísadami, rozpuštěný med, tuk a vejce vyšleháme, spojíme s moukou na těsto tuhé asi jako na lívance.

  • 2

    Na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech nalijeme těsto a pečeme zpočátku v mírné a později v prudší troubě.

  • 3

    Vychladlý perník potřeme vrstvou pikantní zavařeniny a polijeme čokoládovou polevou.

  • 4

    Můžeme sypat kokosem.

Komentáře k receptu