Zelenina v bešamelu s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 209 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 126 g
- Sodík 273 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 139.2 mg
- Draslík 331 mg
- Vláknina 7342.5 mg
- Vitamín A 7342.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou zeleninu nakrájíme na kousky, v hrnci zalijeme trochou vařící osolené vody a dusíme doměkka.
-
2
Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, rozšleháme a povaříme. Podle potřeby přilijeme trochu vývaru ze zeleniny.
-
3
Do omáčky vmícháme uvařenou, okapanou zeleninu a prohřejeme ji. Přidáme natvrdo uvařená, na čtvrtky nakrájená vejce, omytá, na dílky nakrájená rajčata, podle chuti přisolíme a znovu jen prohřejeme.