Svatební koláčky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 313 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 11 g
- Sodík 77 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 124.4 mg
- Draslík 115.2 mg
- Vláknina 3851.8 mg
- Vitamín A 3851.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si kynuté těsto jako na klasické koláče. Po vykynutí lžičkou odkrajujeme kousky, uděláme z nich bochníčky, které ještě chvilku necháme vykynout. Vezmeme si skleničku s malým průměrem dna, kterou budeme do bochníčků vytlačovat důlky. Okraje potřeme žloutkem a důlky plníme nádivkou. Na ozdobení používáme buď sekané mandle nebo rozinky. Koláčky ještě jednou potřeme jedním rozšlehaným žloutkem a pečeme do červena (asi 20min. při 180 C). Aby byly déle křehké, potřeme okraje rozpuštěným máslem. Můžeme posypat vanilkovým cukrem.
-
2
V letní době lze místo nádivky použít švestky, jahody, borůvky atd.