Kapusta dušená na slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 160 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 8 g
- Sodík 1294 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 10.2 mg
- Draslík 783.8 mg
- Vláknina 7193.8 mg
- Vitamín A 7193.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 194.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kapustu očistíme, opláchneme, rozčtvrtíme a vykrojíme košťál.
-
2
Takto připravenou kapustu nakrájíme na nudle nebo na menší kousky, krátce ji ovaříme v osolené vodě a scedíme.
-
3
Slaninu nakrájíme na nudličky nebo na kostičky a částečně ji roztavíme. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, osmahneme dorůžova a zastříkneme vodou.
-
4
Do základu vložíme ovařenou kapustu, přidáme pepř, majoránku a česnek utřený se solí a za občasného promíchání udusíme doměkka.