Zvěřinový vývar z kostí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 156 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 88 g
- Sodík 293 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 887 mg
- Vláknina 28543.3 mg
- Vitamín A 28543.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 63.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté kosti nasekáme na kousky a znovu omyjeme. Spaříme vařící vodou, vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Přidáme sůl, cibuli, koření, libeček, přivedeme k varu a pod pokličkou vaříme asi 2 hodiny.
-
2
Potom přidáme očištěnou zeleninu a vaříme ještě 20 minut.
-
3
Vývar přecedíme, dochutíme masoxem a posypeme nakrájenou pažitkou.