Vepřové medailonky s hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová kýta
  • 400 g Hrachové lusky
  • 1 kávová lžička Pepř červený celý
  • 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.47 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 384 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 288 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 100.5 mg
  • Draslík 763.9 mg
  • Vláknina 6727.5 mg
  • Vitamín A 6727.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62.9 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou kýtu (nebo panenku) omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Maso naklepeme, osolíme a poprášíme hladkou moukou. Na pánvi na rozehřátém oleji medailonky po obou stranách zprudka opečeme. K měkkému masu přidáme worcester, pepř a podusíme ještě 2 minuty.

  • 2

    Mladé hráškové lusky spaříme vroucí vodou a obložíme jimi meadilonky upravené na talířích.

  • 3

    Vhodnou přílohou je dušená rýže.

Komentáře k receptu