Vepřové medailonky s hráškem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 384 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 24 g
- Sodík 288 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 100.5 mg
- Draslík 763.9 mg
- Vláknina 6727.5 mg
- Vitamín A 6727.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 62.9 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou kýtu (nebo panenku) omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Maso naklepeme, osolíme a poprášíme hladkou moukou. Na pánvi na rozehřátém oleji medailonky po obou stranách zprudka opečeme. K měkkému masu přidáme worcester, pepř a podusíme ještě 2 minuty.
-
2
Mladé hráškové lusky spaříme vroucí vodou a obložíme jimi meadilonky upravené na talířích.
-
3
Vhodnou přílohou je dušená rýže.