Hovězí maso zapékané se sýrem
Suroviny
- 100 g Olivy nakládané
- 600 g Hovězí maso vařené
- 80 g Sýr Eidam cihla 40%
- 400 ml Hovězí vývar základní
- 100 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
- 2 ks Cibule
- 2 ks Okurky nakládané
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.02 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 419 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 20 g
- Sodík 2904 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 164 mg
- Draslík 205.3 mg
- Vláknina 7501.3 mg
- Vitamín A 7501.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.8 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vařené hovězí maso nakrájíme na plátky. Oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme a osmahneme dozlatova. Přisypeme mouku, osmahneme a zalijeme vínem a octem. Přilijeme vývar a necháme zpola vyvařit. Omáčku osolíme, opepříme a mírně osladíme. Nakonec vmícháme na nudličky nakrájené okurky a olivy.
-
2
Plátky masa osolíme, opepříme a urovnáme do zapékací mísy. Zalijeme je omáčkou, posypeme nastrouhaným sýrem a zapékáme v silně vyhřáté troubě 8-10 minut.
-
3
Podáváme s vařenými bramborami.