Hovězí maso zapékané se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Olivy nakládané
  • 600 g Hovězí maso vařené
  • 80 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 400 ml Hovězí vývar základní
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.02 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 419 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 2904 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 164 mg
  • Draslík 205.3 mg
  • Vláknina 7501.3 mg
  • Vitamín A 7501.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařené hovězí maso nakrájíme na plátky. Oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme a osmahneme dozlatova. Přisypeme mouku, osmahneme a zalijeme vínem a octem. Přilijeme vývar a necháme zpola vyvařit. Omáčku osolíme, opepříme a mírně osladíme. Nakonec vmícháme na nudličky nakrájené okurky a olivy.

  • 2

    Plátky masa osolíme, opepříme a urovnáme do zapékací mísy. Zalijeme je omáčkou, posypeme nastrouhaným sýrem a zapékáme v silně vyhřáté troubě 8-10 minut.

  • 3

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu