Bramborový závin se šunkovou náplní
Suroviny
- 1000 g Brambory vařené ve slupce
- 20 g Máslo čerstvé
- 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Mouka pšeničná hrubá
- 200 g Pšeničná krupice
- 300 g Šunka dušená
- 200 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 738 kcal
- Sacharidy 114 g
- Tuky 16 g
- Sodík 860 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 171.2 mg
- Draslík 1064.6 mg
- Vláknina 21129 mg
- Vitamín A 21129 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory vařené ve slupce oloupeme, nastrouháme a přidáme sůl, vejce, hrubou mouku a krupici. Vypracujeme těsto, vyválíme a rozdělíme na 2 díly.
-
2
Z každého dílu vyválíme asi 1,5 cm silný plát, naplníme šunkovou směsí a zabalíme do máslem pomaštěného plátěného ubrousku.
-
3
Příprava náplně: mouku nasucho opražíme, zalijeme mlékem a povaříme. Do základu vmícháme vejce a nadrobno nasekanou šunku. Směs osolíme a vmícháme nasekanou petrželku.
-
4
Závin vaříme v ubrousku v dostatečném množství vody asi 25 minut.
-
5
Vhodnou přílohou je špenát nebo jiná dušená zelenina.