Polévka z rajčat s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 5 ks Rajčata
  • 1 ks Petržel - nať
  • 3 ks Jablka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 3 polévková lžíce Krupky trhané
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 277 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 986 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 16.4 mg
  • Draslík 609.4 mg
  • Vláknina 10096.8 mg
  • Vitamín A 10096.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.1 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do 1 l vývaru nasypeme umleté nebo v mixéru rozdrcené kroupy a vaříme cca 20 min.

  • 2

    Poté přidáme rozkrájená omytá rajčata, sůl a necháme ještě cca 10 min vařit.

  • 3

    Uvařenou polévku rozmixujeme.

  • 4

    Jablka nakrájená na kostičky opražená na másle přidáme do rozmixované polévky.

  • 5

    Polévku posypeme nasekanou petrželovou natí.

  • 6

    Polévku podáváme v hlubokých talířích či polévkových miskách, kdy do každé porce přidáme lžíci husté smetany nebo neslazené šlehačky.

Komentáře k receptu