Polévka z rajčat s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 277 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 11 g
- Sodík 986 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 16.4 mg
- Draslík 609.4 mg
- Vláknina 10096.8 mg
- Vitamín A 10096.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.1 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do 1 l vývaru nasypeme umleté nebo v mixéru rozdrcené kroupy a vaříme cca 20 min.
-
2
Poté přidáme rozkrájená omytá rajčata, sůl a necháme ještě cca 10 min vařit.
-
3
Uvařenou polévku rozmixujeme.
-
4
Jablka nakrájená na kostičky opražená na másle přidáme do rozmixované polévky.
-
5
Polévku posypeme nasekanou petrželovou natí.
-
6
Polévku podáváme v hlubokých talířích či polévkových miskách, kdy do každé porce přidáme lžíci husté smetany nebo neslazené šlehačky.