Polévka z rajčat zahuštěná

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 100 g Celer bulvový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 3 polévková lžíce Rýže dušená
  • 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 196 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 1111 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 14 mg
  • Draslík 588.6 mg
  • Vláknina 7470.4 mg
  • Vitamín A 7470.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.2 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na drobno nakrájenou cibuli osmahneme na másle, přisypeme hladkou mouku a uděláme světlou jíšku, kterou pak zalijeme vývarem ze zeleniny.

  • 2

    Přidáme nahrubo nastrouhaný celer, očištěná a rozkrájená rajčata. Polévku osolíme, přidáme bobkový list a necháme ji vařit cca 20 min.

  • 3

    Polévku poté procedíme, přidáme zvlášť uvařenou zavářku.

  • 4

    Nakonec polévku posypeme nasekanou petrželovou natí.

  • 5

    Můžeme si ji také zjemnit tím, že po odstavení do polévky vlijeme šálek smetany nebo mléka.

Komentáře k receptu