Telecí máslové kuličky
Suroviny
- 400 g Telecí plec
- 100 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Máslo čerstvé
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 2 ks Rajčata
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Žemle tuková
- 2 ks Paprikové lusky čerstvé
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 šálek Mléko polotučné
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 515 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 35 g
- Sodík 266 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 218.2 mg
- Draslík 604.1 mg
- Vláknina 3020 mg
- Vitamín A 3020 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.9 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté telecí maso umeleme dohromady se žemlí, navlhčenou mlékem. Přidáme jednu oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli, rozšlehaná vejce, sůl, pepř, nasekanou petržel, máslo, podle potřeby strouhanku, vše dobře promícháme.
-
2
Ze směsi tvarujeme kuličky, obalíme je ve strouhance a usmažíme v oleji na pánvi, potom je pokapeme citronovou šťávou.
-
3
Kuličky napichujeme na jehly střídavě s kolečky oloupané cibule, omytými, nakrájenými rajčaty a očištěnými nakrájenými paprikami.
-
4
Podáváme s bramborovou kaší.