Fazolové lusky na kyselo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 163 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 13 g
- Sodík 1163 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 24.4 mg
- Draslík 106 mg
- Vláknina 3819 mg
- Vitamín A 3819 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 39.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazolové lusky zastříkneme trochou teplé vody, osolíme a částečně podusíme.
-
2
Z poloviny dávky másla a z prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, rozředíme ji smetanou a rozšleháme. Vlijeme do fazolových lusků a za občasného promíchání je udusíme téměř doměkka.
-
3
Ke konci dušení přidáme jemně nakrájený kopr, přidáme sůl, cukr a necháme přejít varem.
-
4
Nakonec pokrm zjemníme přidáním zbylého másla.