Fazolové lusky s karotkou dušené na másle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 750 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
  • 600 g Mrkev sterilovaná
  • 20 g Sůl
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 150 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 143 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 1151 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 18 mg
  • Draslík 211.4 mg
  • Vláknina 5903 mg
  • Vitamín A 5903 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazolové lusky a mrkev podlijeme trochou teplé vody, přidáme sůl, pepř, polovinu dávky másla a rychleji udusíme doměkka.

  • 2

    Do udušené zeleniny přidáme na zjemnění zbylé máslo.

Komentáře k receptu