Vločková rajčatová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 56 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 1 g
- Sodík 111 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 3.8 mg
- Draslík 310.2 mg
- Vláknina 1759 mg
- Vitamín A 1759 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na másle upražíme ovesné vločky a zalijeme je mlékem smíchaným s vodou. Chvíli povaříme, osolíme a přilijeme rajčatovou šťávu. Vaříme ještě 10 minut.
-
2
Polévku odstavíme z plotny a přidáme nasekanou petrželku.
-
3
Polévku můžeme podávat s osmaženými kostičkami žemle.