Vločková rajčatová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 ml Rajčatová šťáva
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 šálek Voda pitná
  • 0.5 šálek Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Ovesné vločky
  • 0.11 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 56 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 111 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 3.8 mg
  • Draslík 310.2 mg
  • Vláknina 1759 mg
  • Vitamín A 1759 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle upražíme ovesné vločky a zalijeme je mlékem smíchaným s vodou. Chvíli povaříme, osolíme a přilijeme rajčatovou šťávu. Vaříme ještě 10 minut.

  • 2

    Polévku odstavíme z plotny a přidáme nasekanou petrželku.

  • 3

    Polévku můžeme podávat s osmaženými kostičkami žemle.

Komentáře k receptu