Hovězí guláš z kližky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 344 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 25 g
- Sodík 1201 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 19 mg
- Draslík 310.9 mg
- Vláknina 5365 mg
- Vitamín A 5365 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.2 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí kližku opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky.
-
2
Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmažíme na části tuku dorůžova. Přidáme mletou papriku a krátce ji zpěníme. Na tento základ vložíme maso a krátce je opečeme.
-
3
Potom přilijeme trochu teplé vody, osolíme, přidáme pepř, rajčatový protlak, kmín a třený česnek. Pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení podle potřeby podléváme teplou vodou.
-
4
Když je maso poloměkké, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, osmahneme, rozmícháme a za občasného míchání dusíme doměkka.
-
5
Žampiony očistíme, opláchneme a nakrájíme na kostky. Podusíme je na zbývajícím tuku a před koncem dušení přidáme do šťávy k masu. Podle potřeby dochutíme a krátce povaříme.