Cukrářská šlehačka s citronem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cukr krupice
  • 250 ml Citronová šťáva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 109 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 41 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 116.6 mg
  • Vláknina 563 mg
  • Vitamín A 563 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve přivedeme v kastrůlku k varu citronovou šťávu.

  • 2

    Smícháme dohromady cukr, mouku a vejce, poté přilijeme polovinu citronové šťávy. Vše důkladně promícháme a v kastrůlku se zbytkem šťávy přivedeme k varu, za stálého míchání necháme asi 5minut provařit.

  • 3

    Necháme vychladnout při pokojové teplotě a uchováváme v lednici.

Komentáře k receptu