Bramborová zelná polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 271 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 19 g
- Sodík 232 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 199.7 mg
- Draslík 447.5 mg
- Vláknina 5662.5 mg
- Vitamín A 5662.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté hlávkové zelí nakrouháme na nudličky a osolíme. Oloupané brambory nakrájíme na kostky.
-
2
Zelí a brambory střídavě navrstvíme do hrnce, zalijeme horkou osolenou vodu a dusíme doměkka.
-
3
Ze sádla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vodou ze zelí a brambor, rozšleháme a nalijeme zpět na zelí a brambory.
-
4
Polévku podle chuti okořeníme, přisolíme, okyselíme a nakonec vmícháme rozšlehané žloutky.