Sněhová omeleta s karamelizovanými jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.8 g Máslo čerstvé
  • 1 ks Citrony
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Jablka
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 4 polévková lžíce Cukr krupice
  • 4 polévková lžíce Calvados
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 309 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 125 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 368.3 mg
  • Draslík 367.3 mg
  • Vláknina 9989.8 mg
  • Vitamín A 9989.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.5 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka omyjeme, oloupeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na tenké plátky. Pokapeme citronovou šťávou necháme s cukrem a trochou vody zkaramelizovat na pánvi s nepřilnavým povrchem.

  • 2

    Mezitím rozklepneme vejce, bílky oddělíme od žloutků a žloutky utřeme s mletou skořicí. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu a opatrně vmícháme do žloutků. Na pánvi rozpustíme máslo, vlijeme těsto a omeletu opečeme z obou stran.

  • 3

    Na polovinu rozložíme plátky jablek, přeložíme a dáme na talíř.

  • 4

    Calvados zahřejeme při nízké teplotě, vlažným přelijeme omeletu, oflambujeme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu