Sněhová omeleta s karamelizovanými jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 309 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 9 g
- Sodík 125 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 368.3 mg
- Draslík 367.3 mg
- Vláknina 9989.8 mg
- Vitamín A 9989.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.5 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka omyjeme, oloupeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na tenké plátky. Pokapeme citronovou šťávou necháme s cukrem a trochou vody zkaramelizovat na pánvi s nepřilnavým povrchem.
-
2
Mezitím rozklepneme vejce, bílky oddělíme od žloutků a žloutky utřeme s mletou skořicí. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu a opatrně vmícháme do žloutků. Na pánvi rozpustíme máslo, vlijeme těsto a omeletu opečeme z obou stran.
-
3
Na polovinu rozložíme plátky jablek, přeložíme a dáme na talíř.
-
4
Calvados zahřejeme při nízké teplotě, vlažným přelijeme omeletu, oflambujeme a ihned podáváme.