Omeleta s pomerančovou kůrou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 230 g Mouka polohrubá
  • 650 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Pomeranče
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 5 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 570 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 120 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 224.3 mg
  • Draslík 210.1 mg
  • Vláknina 6655 mg
  • Vitamín A 6655 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve smícháme mouku, 3lžíce cukru a špetku soli. Poté rozklepneme vajíčko a vše důkladně promícháme. Přilijeme po troškách mléko, vymícháme dohladka a na závěr přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru.

  • 2

    Ve velké pánvi rozehřejeme pomalu 50g másla. Připravenou směs opatrně vlijeme a pod pokličkou a při nízké teplotě pečeme 10minut. Rozehřejeme zbytek másla a opečeme i z druhé strany.

  • 3

    Omeletu ihned podáváme posypanou moučkovým cukrem. Můžeme servírovat s pomerančovým džemem.

Komentáře k receptu