Mrkvová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 277 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 13 g
- Sodík 1092 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 126.3 mg
- Draslík 331.3 mg
- Vláknina 10232 mg
- Vitamín A 10232 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.6 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Najemno nastrouhanou mrkev osmahneme na oleji, zalijeme vývarem, osolíme a krátce povaříme.
-
2
Přidáme rozmíchané vejce s krupicí a znovu krátce povaříme. Před podáváním ozdobíme petrželkou.