Jemná bramborová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 353 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 12 g
- Sodík 729 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 110.8 mg
- Draslík 451.9 mg
- Vláknina 3751.5 mg
- Vitamín A 3751.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli pokrájíme na drobné kousky, zpěníme na másle a poprášíme moukou. Zalijeme vývarem a přivedeme v varu.
-
2
Přidáme oloupané a na kostičky nakrájené brambory, osolíme a vaříme do změknutí brambor.
-
3
Vařené brambory v polévce rozmačkáme na kaši, do polévky přilijeme mléko a opět uvedeme k varu.
-
4
Poté sejmeme z plotny a vmícháme do polévky rozmíchaný vaječný žloutek.
-
5
Servírujeme s nasucho opečenými kostičkami chleba.