Znojemský hovězí guláš
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 322 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 21 g
- Sodík 1745 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 60.8 mg
- Draslík 423.5 mg
- Vláknina 3601 mg
- Vitamín A 3601 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.3 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso opláchneme a nakrájíme na kousky.
-
2
Cibuli oloupeme a nasekáme, osmažíme ji dorůžova na části tuku, přidáme mletou papriku a zpěníme ji. V základu osmahneme maso, osolíme, opepříme a přidáme kmín. Krátce podusíme, maso podlijeme trochou vývaru a pod poklicí dusíme do poloměkka.
-
3
Potom šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažným vývarem a rozmícháme. Za občasného promíchání dusíme, až maso změkne.
-
4
Měkké maso přendáme do jiné nádoby a přes hustý cedník na ně přecedíme omáčku. Ještě krátce povaříme.
-
5
Okurky nakrájené na nudličky a podušené na části tuku vložíme na každou porci při podávání.