Telecí mozeček v rosolu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1615 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 92 g
- Sodík 953 mg
- Bílkoviny 197 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 2151.3 mg
- Draslík 790.7 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.8 mg
- Vitamín E 8.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve nalijeme do tvořítka asi půl centimetru vysokou vrstvu rosolu a necháme ji ztuhnout.
-
2
Na ztuhlou vrstvu rosolu pak naklademe věncovitě a střídavě vejce a jazyk, oboje nakrájené na plátky. Do tvořítka znovu nalijeme asi půl centimetru vysokou vrsvtu rosolu a necháme opět ztuhnout.
-
3
Jemně nakrájené mozečky promícháme do tekuté rosolové majonézy, touto směsí tvořítko doplníme a postavíme do chladu.
-
4
Ztuhlý obsah tvořítka vyklopíme na skleněnou plochou mísu a vkusně ozdobíme.