Papriky se žampionovou směsí
Suroviny
- 750 g Žampiony čerstvé
- 300 g Šunka dušená
- 200 ml Zakysaná smetana
- 200 ml Vývar z hovězích kostí
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 4 ks Paprikové lusky čerstvé
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 393 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 27 g
- Sodík 422 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 78 mg
- Draslík 1100.3 mg
- Vláknina 5678.8 mg
- Vitamín A 5678.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 75.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šunku nadrobno nakrájíme a osmahneme na másle. Přidáme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli a česnek, očištěné, na tenké plátky nakrájené žampiony a směs podusíme asi 5 minut.
-
2
Papriky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semínek a naplníme připravenou směsí.
-
3
Ze zakysané smetany, soli, pepře a nasekané petrželky připravíme omáčku.
-
4
Papriky urovnáme do zapékací mísy, přelijeme smetanovou omáčkou a podlijeme vývarem.
-
5
Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.