Papriky se žampionovou směsí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Žampiony čerstvé
  • 300 g Šunka dušená
  • 200 ml Zakysaná smetana
  • 200 ml Vývar z hovězích kostí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 393 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 422 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 78 mg
  • Draslík 1100.3 mg
  • Vláknina 5678.8 mg
  • Vitamín A 5678.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 75.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šunku nadrobno nakrájíme a osmahneme na másle. Přidáme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli a česnek, očištěné, na tenké plátky nakrájené žampiony a směs podusíme asi 5 minut.

  • 2

    Papriky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semínek a naplníme připravenou směsí.

  • 3

    Ze zakysané smetany, soli, pepře a nasekané petrželky připravíme omáčku.

  • 4

    Papriky urovnáme do zapékací mísy, přelijeme smetanovou omáčkou a podlijeme vývarem.

  • 5

    Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

Komentáře k receptu