Nákyp s hlívou ústřičnou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 687 kcal
- Sacharidy 82 g
- Tuky 27 g
- Sodík 1155 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 77 g
- Cholesterol 260.3 mg
- Draslík 830.1 mg
- Vláknina 23129.8 mg
- Vitamín A 23129.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.9 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chléb a předem uvařené brambory nakrájíme na kostičky a vložíme do mísy.
-
2
Hlívu ústřičnou očistíme, nakrájíme na nudličky, zprudka opečeme na lžičce másla a po vychladnutí přidáme k chlebu a bramborám. Přimícháme rozšlehané žloutky smíchané s nasekanou petrželkou a vše promícháme. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. Směs osolíme a opepříme.
-
3
Nádivku vložíme do máslem vymazané a mletými ořechy vysypané zapékací mísy.
-
4
Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 35 minut.