Slezské kysané zelí

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 1100 g Zelí kysané
  • 2 g Kmín celý
  • 150 g Slanina vepřová
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 120 g Brambory
  • 10 g Sůl
  • 30 ml Ocet kvasný lihový
  • 200 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 118 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 524 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 10.2 mg
  • Draslík 329.2 mg
  • Vláknina 5628 mg
  • Vitamín A 5628 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kysané zelí propereme, překrájíme, zalijeme vařící vodou, okmínujeme a dusíme doměkka.

  • 2

    Slaninu nakrájíme na malé kostičky, částečně ji rozpustíme a dorůžova na ni osmahneme drobně nakrájenou cibulku. Zasypeme prosátou moukou, zalijeme odvarem ze zelí, rozmícháme, přidáme syrové brambory a vše provaříme.

  • 3

    Do tohoto základu přidáme zelí, promícháme, dochutíme solí a octem a podusíme.

Komentáře k receptu