Vepřové závitky se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 600 g Vepřová kýta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 hrnek Voda pitná
  • 0.94 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 347 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 282 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 101.4 mg
  • Draslík 624.7 mg
  • Vláknina 802.8 mg
  • Vitamín A 802.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, pokapeme je citronovou šťávou a v rozehřátém oleji podusíme doměkka.

  • 2

    Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Plátky poklademe dušenými žampiony, svineme a upevníme jehlami nebo párátky. Závitky zprudka opečeme po všech stranách v rozehřátém oleji, podlijeme horkou vodou a pečeme doměkka. Během pečení maso občas polijeme šťávou.

  • 3

    Podáváme s vařenými petrželkovými bramborami.

Komentáře k receptu