Hovězí biftečky s červenou cibulí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 278 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 13 g
- Sodík 170 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 128.3 mg
- Draslík 42.2 mg
- Vláknina 2673.8 mg
- Vitamín A 2673.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso umeleme a promícháme se solí, pepřem, vejcem a 100 ml vody. Ze vzniklé hladké hmoty tvarujeme navlhčenýma rukama malé kulaté bifteky a zprudka je opečeme na oleji.
-
2
Na másle podusíme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme kečup, víno a citronovou šťávu. Dusíme tak dlouho, až se odpaří všechna tekutina.
-
3
Biftečky podáváme se smaženými hranolky nebo s dušenou rýží. Pokrm ozdobíme osmaženou cibulí a snítkou petrželky.