Hovězí roštěná s cibulkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 608 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 41 g
- Sodík 204 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 100.5 mg
- Draslík 1171.1 mg
- Vláknina 9323.8 mg
- Vitamín A 9323.8 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.7 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na roštěnky, okraje nařízneme a maso naklepeme, osolíme, opepříme a mírně potřeme olejem. Necháme asi 2 hodiny odležet.
-
2
Celé, oloupané brambory uvaříme ve vroucí osolené vodě téměř doměkka a scedíme je.
-
3
Roštěnky zprudka opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji, přidáme máslo a oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli. Snížíme příkon tepla a roštěnky s cibulí smažíme dorůžova. Zároveň s cibulí přidáme k masu i uvařené brambory a opečeme je.
-
4
Roštěnky upravíme na talíře, obložíme opečenými bramborami a ozdobíme kolečky cibule a nasekanou petrželkou.