Hovězí roštěná s cibulkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 200 g Cibule
  • 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 608 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 204 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 100.5 mg
  • Draslík 1171.1 mg
  • Vláknina 9323.8 mg
  • Vitamín A 9323.8 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.7 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na roštěnky, okraje nařízneme a maso naklepeme, osolíme, opepříme a mírně potřeme olejem. Necháme asi 2 hodiny odležet.

  • 2

    Celé, oloupané brambory uvaříme ve vroucí osolené vodě téměř doměkka a scedíme je.

  • 3

    Roštěnky zprudka opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji, přidáme máslo a oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli. Snížíme příkon tepla a roštěnky s cibulí smažíme dorůžova. Zároveň s cibulí přidáme k masu i uvařené brambory a opečeme je.

  • 4

    Roštěnky upravíme na talíře, obložíme opečenými bramborami a ozdobíme kolečky cibule a nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu