Dušená hovězí játra

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Játra hovězí
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 500 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 hrnek Mléko polotučné
  • 4 polévková lžíce Kečup
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 365 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 193 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 343.4 mg
  • Draslík 440.6 mg
  • Vláknina 1026.3 mg
  • Vitamín A 1026.3 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěná a omytá játra zalijeme mlékem a necháme několik hodin v chladničce.

  • 2

    Potom játra opláchneme, nakrájíme na plátky, na okrajích nařízneme, naklepeme a poprášíme moukou.

  • 3

    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme játra, zlehka je opečeme po obou stranách a opepříme. Přidáme utřený česnek, mírně podlijeme teplou vodou a dusíme pod pokličkou. Během dušení játra obracíme a podléváme vodou. Před koncem dušení přidáme kečup a nakonec játra osolíme.

Komentáře k receptu