Dušená hovězí játra
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 365 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 19 g
- Sodík 193 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 343.4 mg
- Draslík 440.6 mg
- Vláknina 1026.3 mg
- Vitamín A 1026.3 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěná a omytá játra zalijeme mlékem a necháme několik hodin v chladničce.
-
2
Potom játra opláchneme, nakrájíme na plátky, na okrajích nařízneme, naklepeme a poprášíme moukou.
-
3
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme játra, zlehka je opečeme po obou stranách a opepříme. Přidáme utřený česnek, mírně podlijeme teplou vodou a dusíme pod pokličkou. Během dušení játra obracíme a podléváme vodou. Před koncem dušení přidáme kečup a nakonec játra osolíme.