Špenátové vdolečky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Špenát listový čerstvý
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 150 g Sádlo škvařené
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 hrst Strouhanka
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 5 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 463 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 254 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 107.5 mg
  • Draslík 391.4 mg
  • Vláknina 3412.6 mg
  • Vitamín A 3412.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce s máslem umícháme, mírně osolíme a okořeníme špetkou muškátového květu. Přidáme v mléce namočenou strouhanku (2 hrsti), utřený česnek, pepř a nadrobno nasekaný, předem povařený špenát.

  • 2

    Ze směsi vykrajujeme lžící malé vdolečky. Obalíme je ve strouhance a usmažíme na pánvi na sádle (nebo na oleji) po obou stranách dozlatova.

Komentáře k receptu