Žampionové špecle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 4720 kcal
- Sacharidy 921 g
- Tuky 49 g
- Sodík 178 mg
- Bílkoviny 172 g
- Uhlovodany 920 g
- Cholesterol 171.7 mg
- Draslík 1681.9 mg
- Vláknina 94500 mg
- Vitamín A 94500 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a oloupané žampiony nakrájíme na kousky.
-
2
Osmahneme je na másle s nakrájenou šunkou.
-
3
Špecle vytvoříme z 250g polohrubé mouky, vejce, soli a 2dcl vody.
-
4
Dáme je do vroucí vody a jakmile vyplavou jsou hotové.
-
5
Přidáme ke směsi a lehce zahřejeme, aby se chutě propojily.
-
6
Na závěr osolíme a posypeme sýrem.