Květák s droždím a vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 225 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 10 g
- Sodík 1261 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 1520.6 mg
- Vláknina 12500 mg
- Vitamín A 12500 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 124.1 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný a omytý květák uvaříme v osolené vodě doměkka.
-
2
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme droždí a mícháme, až se droždí rozpustí a začne vonět.
-
3
Uvařený, okapaný květák nasekáme a přidáme k droždí. Na vše rozklepneme vejce, osolíme a mícháme, až vejce ztuhnou.
-
4
Hotový pokrm posypeme nasekanou pažitkou.