Květák s droždím a vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Droždí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Květák
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 225 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 1261 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 1520.6 mg
  • Vláknina 12500 mg
  • Vitamín A 12500 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 124.1 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný a omytý květák uvaříme v osolené vodě doměkka.

  • 2

    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme droždí a mícháme, až se droždí rozpustí a začne vonět.

  • 3

    Uvařený, okapaný květák nasekáme a přidáme k droždí. Na vše rozklepneme vejce, osolíme a mícháme, až vejce ztuhnou.

  • 4

    Hotový pokrm posypeme nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu