Polévka z čerstvého zelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 181 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 10 g
- Sodík 984 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 84.4 mg
- Draslík 276.8 mg
- Vláknina 3688.8 mg
- Vitamín A 3688.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.5 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z másla a mouky si uděláme světlou jíšku, kterou po částech zalijeme vývarem a řádně rozmícháme a necháme povařit.
-
2
Poté přidáme očištěné, omyté čerstvé zelí nakrájené na nudličky nebo malé kostičky a necháme uvařit doměkka.
-
3
Polévku osolíme, chvilku povaříme a po odstavení zalijeme žloutkem rozkvedlaným v mléce.
-
4
Na závěr posypeme polévku petrželovou natí a špetkou muškátového květu.