Ovocný nákyp
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 378 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 11 g
- Sodík 101 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 138.7 mg
- Draslík 376.4 mg
- Vláknina 11281.2 mg
- Vitamín A 11281.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.3 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Meruňky omyjeme, vyjmeme pecky a rozčtvrtíme. Ostružiny omyjeme a necháme okapat.
-
2
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme mouku, mléko a mícháme až vznikne hladký krém.
-
3
Bílky osolíme a ušleháme z nich sníh, vmícháme ho do těsta.
-
4
Formu o délce 28 cm vymažeme tukem, vlijeme do ní těsto a na povrch rozdělíme ovoce.
-
5
Dáme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme na 160°C asi 35 minut. Troubu vypneme a nákyp necháme ještě 10-15 minut dojít.
-
6
Hotový nákyp posypeme skořicovým cukrem a podáváme.