Ovocný nákyp

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Meruňky
  • 40 g Cukr krupice
  • 100 g Ostružiny
  • 75 g Proso - obilky
  • 75 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 400 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Cukr skořicový
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 378 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 101 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 138.7 mg
  • Draslík 376.4 mg
  • Vláknina 11281.2 mg
  • Vitamín A 11281.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.3 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Meruňky omyjeme, vyjmeme pecky a rozčtvrtíme. Ostružiny omyjeme a necháme okapat.

  • 2

    Žloutky utřeme s cukrem, přidáme mouku, mléko a mícháme až vznikne hladký krém.

  • 3

    Bílky osolíme a ušleháme z nich sníh, vmícháme ho do těsta.

  • 4

    Formu o délce 28 cm vymažeme tukem, vlijeme do ní těsto a na povrch rozdělíme ovoce.

  • 5

    Dáme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme na 160°C asi 35 minut. Troubu vypneme a nákyp necháme ještě 10-15 minut dojít.

  • 6

    Hotový nákyp posypeme skořicovým cukrem a podáváme.

Komentáře k receptu