Gratinovaná polenta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Polenta
  • 400 g Tvaroh jemný
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 80 g Sýr Parmezán
  • 600 g Rajčata
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 750 ml Vývar zeleninový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 628 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 1951 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 45.3 mg
  • Draslík 782 mg
  • Vláknina 13314.8 mg
  • Vitamín A 13314.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.6 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vývar přivedeme k varu, za stálého míchání do něj nasypeme krupici. Vaříme při mírné teplotě, dokud nezhoustne.

  • 2

    Formu na pečení vymažeme a vlijeme do ní polentu. Povrch uhladíme a polentu necháme vychladnout.

  • 3

    Tvaroh smícháme se smetanou, solí, pepřem a 50 g nastrouhaného parmezánu. Polentu vyklopíme z formy a nakrájíme na plátky.

  • 4

    Rajčata spaříme horkou vodou, zchladíme a oloupeme. Nakrájíme na plátky.

  • 5

    Zapékací mísu vymažeme, polentu s rajčaty a sýrovou směsí střídavě naskládáme do mísy, podobně jako tašky na střeše. Povrch posypeme zbylým parmazánem a vločkami tuku.

  • 6

    Dáme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme při 180 °C asi 30 minut.

Komentáře k receptu