Malínské srnčí plátky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 732 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 45 g
- Sodík 655 mg
- Bílkoviny 71 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 263.3 mg
- Draslík 234.9 mg
- Vláknina 1792.3 mg
- Vitamín A 1792.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.6 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z očištěné srnčí kýty nakrájíme přes vlákno plátky, naklepeme je, osolíme a opepříme. Maso opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji dozlatova.
-
2
Do pánve od opékání přidáme mouku a máslo, mírně osmahneme, zalijeme vývarem a rozmícháme. Krátce povaříme a podle chuti přisolíme.
-
3
Na jiné pánvičce připravíme na másle sázená vejce.
-
4
Opečené plátky masa upravíme na nahřáté talíře a přelijeme je procezenou šťávou. Na maso položíme sázená vejce a pokrm posypeme nastrouhaným křenem.