Polévka kapustová

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 1 ks Kapusta hlávková
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 281 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 984 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 84.4 mg
  • Draslík 1168.8 mg
  • Vláknina 11662.8 mg
  • Vitamín A 11662.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 252 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z másla a mouky si uděláme světlou jíšku, kterou po částech zalijeme vývarem a řádně rozmícháme a necháme povařit.

  • 2

    Poté přidáme kapustu rozkrájenou na nudličky a necháme uvařit do měkka.

  • 3

    Polévku osolíme, chvilku povaříme a po odstavení zalijeme žloutkem rozkvedlaným v mléce.

  • 4

    Na závěr posypeme špetkou muškátového květu.

Komentáře k receptu