Jelení steaky s bylinkovým máslem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 406 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 21 g
- Sodík 770 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 194.6 mg
- Draslík 753 mg
- Vláknina 2776.8 mg
- Vitamín A 2776.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.3 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný a omytý jelení hřbet nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme a opepříme.
-
2
Do másla vmícháme oloupanou, nasekanou cibuli, okurku, petrželku, sardelový řez a citronovou kůru. Ze směsi vytvarujeme váleček, zabalíme do alobalu a uložíme do chladničky.
-
3
Připravené steaky opékáme na pánvi na oleji po obou stranách asi 6 minut. Hotové upravíme na nahřáté talíře a navrch položíme kolečko omytého citronu s bylinkovým máslem. Ihned podáváme.