Placičky ze srnčího masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Cibule
  • 10 g Sardelová pasta
  • 250 g Vepřový bok
  • 400 g Srnčí plec
  • 70 ml Mléko polotučné
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 871 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 210 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 282.4 mg
  • Draslík 479.4 mg
  • Vláknina 294.8 mg
  • Vitamín A 294.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou srnčí plec umeleme spolu s omytým vepřovým bůčkem. Přidáme předem namočené, vymačkané žemle, oloupanou, nastrouhanou cibuli, vejce, sardelovou pastu, pepř a sůl. Vše dobře promícháme.

  • 2

    Ze směsi tvarujeme tenké placičky a rychle je opékáme po obou stranách na pánvi na rozehřátém oleji.

Komentáře k receptu