Kapr na zelenině a koření

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 150 g Cibule
  • 800 g Kapr obecný
  • 100 g Mrkev kořen
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 ks Nové koření celé
  • 4 ks Jalovec
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 dl Víno červené
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 506 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 71 g
  • Sodík 337 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 132 mg
  • Draslík 1455.3 mg
  • Vláknina 30232.8 mg
  • Vitamín A 30232.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.5 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuličky pepře rozdrtíme v hrnci, přidáme ostatní koření, česnek, ocet a přilijeme 1/2 l vody. Nálev chvíli povaříme, přecedíme a přidáme do něj očištěnou, na kostičky nakrájenou zeleninu. Znovu povaříme, zalijeme vínem a dovaříme.

  • 2

    Přidáme omyté, osolené porce kapra, citronovou šťávu a maso vaříme asi 15 minut doměkka.

Komentáře k receptu