Telecí závitky se sýrem a jablkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 372 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 25 g
- Sodík 235 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 131.6 mg
- Draslík 484.8 mg
- Vláknina 1530.4 mg
- Vitamín A 1530.4 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme a osolíme. Na každý řízek položíme plátek Eidamu, na něj 2 plátky oloupaného jablka. Maso svineme do závitků a ovážeme nití nebo sepneme jehlami.
-
2
Závitky opečeme po všech stranách na rozehřátém másle, podlijeme vodou a dusíme do měkka.
-
3
Před podáváním pokapeme maso trochou citronové šťávy.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami.